Strudel cu crema de ricotta, stafide si iaurt
PrinteazaStrudel cu crema de ricotta, stafide si iaurt din: aluat foietat, stafide, lamaie, oua, zahar, iaurt simplu, ricotta sau brânză de vaci scursă bine, biscuiţi sau pişcoturi.
- 250 g aluat foietat
- 50 g stafide
- 1/2 lămâie (doar sucul)
- 2 ouă
- 40 gr zahăr
- 100 g iaurt simplu
- 300 g ricotta/ brânză de vaci scursă bine
- 80 g biscuiţi sau pişcoturi
- 1 gălbenuş pentru uns
Mod de preparare:
Punem stafidele într-un vas, le acoperim cu apă şi le lăsăm la înmuiat pentru 15 minute. Mixăm ouăle amestecate cu zahărul până se deschid la culoare şi îşi dublează volumul.
Adăugăm iaurtul, ricotta, sucul unei jumătăţi de lămâie, stafidele bine stoarse şi biscuiţii sfărâmaţi bine.
Amestecăm cu grijă până la omogenizare. Desfacem cu atenţie aluatul foietat şi întindem crema având grijă să lăsăm o margine neunsă de câţiva centimetri de jur împrejurul aluatului. Pliem marginile scurte superioare ale aluatului peste crema şi apoi îl rulăm pe lungime.
Ungem ştrudelul cu un gălbenuş de ou amestecăm cu 1-2 linguri de lapte şi îl coacem în cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 30 minute.
După ce îl scoatem din cuptor, îl pudrăm cu zahăr pudră vanilat şi îl lăsăm să se răcească complet. Il tăiem în felii de 2-3 cm şi îl servim.
Strudel cu crema de ricotta, stafide si iaurt
Pofta buna!