Strudel cu flori de salcâm si nuci
PrinteazaStrudel cu flori de salcam si nuci din: aluat foitaj, flori de salcam, unt, cacao, lapte, zahar tos, nuci, scortisoara, ou, zahar si ciocolata.
- 1 pachet aluat foitaj
- 2 boluri pline cu flori de salcam
- 1 pachet unt (margarina)
- 2 linguri cacao
- 4 linguri lapte
- 1 cana zahar tos
- 1 cana nuci macinate
- 1 lingura scortisoara
- 1 ou
- zahar pentru uns
- ciocolata pentru decor
Mod de preparare:
Intr-un vas cu pereţi dublii pui la foc domol untul, cacaua, laptele, zahărul, scorţişoara. Adaugi apoi florile de salcâm şi amessteci uşor. La sfârşit pui nuca zdrobită. Vei avea o compoziţie cremoasă, aromată, de la parfumul florilor şi uşor crocantă de la miezul de nucă.
Intinzi puţin cu sucitorul cele 2 foi de foitaj, întinzi uniform pe ele crema şi apoi le rulezi. Crestezi oblic din loc în loc, ungi ştrudelul cu ou bătut împreună cu o lingură de lapte, presari deasupra zahăr tos şi dai ştrudelele la cuptorul preîncălzit.
Cand s-a copt (este rumenita) mai ungi o data si lasi sa se raceasca complet. Decorezi cu ciocolata topita. Tai felii, cand strudelul s-a racit.
Pofta buna!