Strudel cu fructe si frisca
PrinteazaStrudel cu fructe si frisca din: oua, zahar, extract de vanilie, amidon, otet de mere, frisca, zahar pudra, praf întăritor de frişcă, caise, fructe de maracuja.
Ingrediente pentru blat:
- 6 albuşuri
- 300 g zahăr
- 1 plic extract de vanilie
- 2 linguriţe amidon
- 1 linguriţă oţet de mere
Ingrediente pentru cremă:
- 300 ml frişcă
- 1-2 linguri zahăr pudră
- 1 plic praf întăritor de frişcă
- 200 g caise decojite şi golite de sâmburi,
- 3 fructe de maracuja
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se bat albuşurile şi şe înglobează treptat zahărul; se adaugă extract de vanilie şi amidon, iar la final se înglobeza oţetul. Se repartizează compoziţia pe o tavă (35 x 25 cm) tapetată cu hârtie de copt; se coace în cuptorul încins în prealabil, la 160 °C.
Se scoate tava din cuptor şi se lasă să se răcorească blatul cca 3 min. Se transferă apoi pe un grătar de prăjituri tapetat cu hârtie de copt. Se lasă să se odihnească 3 min. Se bate frişca împreună cu zahărul pudră şi praful întăritor. Se pasează grosier caisele.
Se taie în două fructele de maracuja şi se golesc de miez cu linguriţa. Se amestecă pulpa împreună cu caisele pasate. Se taie blatul în două; o foaie se unge cu frişcă, se repartizează deasupra fructele şi se acoperă cu a doua foaie. Se pudrează cu zahăr şi se taie felii.
Strudel cu fructe si frisca
Pofta buna!