Strudel cu gris

Printeaza

Strudel cu gris din: faina, ulei, sare, apa, gris, zahar, ulei, vanilie.

Ingrediente:Strudel cu gris

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 3 linguri ulei
  • 1 linguriţă sare
  •  150 ml apă caldă

Pentru umplutură:

  • 450 ml apă
  • 75 g griş
  • 3 linguri zahăr
  • 2 linguri ulei
  • esenţă de vanilie, după gust

 

Mod de preparare:

Cerni făina şi o amesteci cu uleiul, sarea şi apa călduţă. Frămânţi până obţii un aluat uşor moale. Dacă mai este nevoie, mai adaugi puţină apă caldă. îl ţii 10 minute să se odihnească, după care întinzi o foaie, cât mai subţire, pe care o laşi să se usuce câteva minute.

Pentru cremă, fierbi grişul în apă şi adaugi zahărul şi esenţă de vanilie după gust. Dai deoparte, amestecând constant, până când grişul capătă consistenţa unei creme. Ungi foaia cu o lingură de ulei, întinzi crema şi rulezi.

Ungi ştrudelul cu uleiul rămas, îl aşezi într-o tavă tapetată şi-l dai la cuptor până se rumeneşte.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.