Strudel cu mac
PrinteazaStrudel cu mac din: faina, ulei, oua, zahar, lapte, sare, mac, unt, zahar pudra.
Pentru aluat:
- 350 g făină
- 5 linguri ulei
- un ou
- 5 linguri zahăr
- 50 ml lapte
- un praf sare
- un gălbenuş, pentru copt
Pentru umplutură:
- 400 g seminţe de mac
- 200 g zahăr
- un albuş
- 50 g unt
Pentru ornat:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Seminţele de mac se fierb în apă clocotită, 30 de minute. Se scurg şi se macină.
Intr-o cratiţă se topeşte untul şi se adaugă macul şi zahărul. Se lasă la fiert 10 minute. Apoi i se adaugă albuşul bătut, se amestecă şi se lasă la răcit.
Pentru aluat, se amestecă făina cu uleiul, oul, zahărul, laptele şi sarea. Aluatul obtinut se iasă la rece o oră.
Se întinde aluatul, se aşază macul, se rulează, se unge cu gălbenuş şi se dă la copt. Se serveşte cu zahăr pudră.
Pofta buna!