Strudel cu masline si capere
PrinteazaStrudel cu masline si capere din: aluat, cas, masline, capere, rosii, ou, unt, oregano, sare, piper.
- 400 g aluat pentru foitaj
- 200 g caş sărat
- 50 g măsline verzi
- 25 g capere
- 200 g roşii
- 1 ou
- 1 lingură unt pentru tavă
- oregano uscat mărunţit
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Intinzi aluatul pe o planşetă presărată cu puţină făină.
Dai caşul pe răzătoarea mare. Decojeşti roşiile şi le tai cubuleţe. Presari caşul pe suprafaţa aluatului, iar deasupra pui cât mai uniform roşiile, caperele şi măslinele tăiate mărunt.
Asezonezi cu oregano şi piper, eventual şi cu sare. Rulezi aluatul şi lipeşti bine marginile, prin presare. Aşezi ştrudelul în tava unsă cu unt şi îl ungi cu ou bătut, folosind o pensulă de bucătărie.
Il coci 10 minute la foc iute, în cuptorul preîncălzit, apoi încă 20 de minute la foc mediu, până se rumeneşte frumos şi devine crocant.
Strudel cu masline si capere
Pofta buna!