Strudel cu mere, scortisoara si stafide

Printeaza

Strudel cu mere, scortisoara si stafide din: aluat foitaj, unt, pesmet, mere golden auriu, zahăr, scorţişoară, făină de migdale, stafide aurii, coajă de lămâie.

Strudel_cu_mere_scortisoara_si_stafide

Ingrediente:

  •  400 g aluat foitaj
  •  20 g unt
  •  20 g pesmet

Ingrediente pentru umplutură:

  •  4 mere golden auriu
  •  100 g zahăr
  •  o linguriţă scorţişoară
  •  50 g făină de migdale
  •  50 g stafide aurii
  •  coajă de lămâie

Mod de preparare:

Se pun stafidele la înmuiat în apă călduţă, iar merele se curăţă de coajă, se dau pe râ­zătoare şi se pun într.-o cratiţă. Se adaugă scorţişoara, zahă­rul, coaja de lămâie, făina de migdale, stafidele bine scurse si se amestecă totul.

Se întinde cât mai fin posibil aluatul si se transferă pe un şervet. Se unge cu unt si se presară cu pesmet. Se pune umplutura de mere lăsând un spaţiu de 6 cm, se rulează şi se pune în tavă. Se unge cu restul de unt si se dă la cuptor pentru 25-30 minute.

Strudel cu mere, scortisoara si stafide

Strudel_cu_mere_scortisoara_si_stafide

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.