Strudel cu mere si alune

Printeaza

Strudel cu mere si alune din: faina, oua, ulei, mere, zahar, stafide, alune, pesmet, unt, scortisoara.

Ingrediente:Strudel cu mere si alune

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 3 linguri ulei
  • 125 ml apă caldă
  • sare

Pentru umplutură:

  • un kg mere
  • 100 g zahăr
  • 30 g stafide
  • 3 linguri alune
  • suc de lămâie
  • 100 g pesmet
  • scorţişoară
  • 100 g unt topit

 

Mod de preparare:

Se frământă făina cu un gălbenuş, sare, ulei şi apă. Aluatul format se dă la rece.

Intre timp, în 80 g unt topit se pun pesmetul şi alunele măcinate şi se călesc. Se curată şi se taie merele, se stropesc cu suc de lămâie, se adaugă zahărul şi scorţişoară.

Aluatul se întinde pe masa presărată cu făină, se repartizează amestecul de pesmet, se pun merele şi stafidele. Pe margini se unge cu restul de unt topit şi se rulează.

Se aşază în tava de copt, se unge cu celălalt gălbenuş şi se coace.

Se serveşte presărată cu zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.