Strudel cu mere si cocos
PrinteazaStrudel cu mere si cocos din: mere, zahar, fulgi de cocos, vanilie, scortisoara, portocala.
- 1 pachet aluat de foietaj
- 12 mere medii
- 100 g zahar
- 100 g fulgi de cocos
- 1 lingurita scortisoara
- 1/2 fiola esenta de vanilie
- 2 linguri coaja de portocala confiata
- ulei
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la treapta 4.
Coaceti 8 mere 5-6 min ia microunde, la putere mica. Când se racesc putin, adunati pulpa cu o lingurita si faceti-o piure. Curatati merele ramase si taiati-le felii subtiri.
Ungeti cu ulei o forma de cozonac, puneti în ea o foaie de aluat, lasând foaia sa acopere peretii formei, întepati de câteva ori cu furculita aluatul de pe fundul tavii, întindeti uniform piureul de mere, pudrati cu scortisoara si putin zahar, presarati jumatate din cocos.
Acoperiti cu feliile de mar, asezate cât mai apropiate una de alta.
Presarati coaja de portocala tocata bucatele, un pic de zahar, scortisoara si restul de cocos ramas, înfasurati umplutura cu marginile aluatului, crestati pe deasupra cu un cutit uns cu ulei si lasati sa se coaca 40-45 minute.
Scoateti din cuptor, presarati zahar pudra si lasati sa se raceasca pe un gratar.
Pofta buna!