Ştrudel cu mere si scortisoara
PrinteazaO reteta gustoasa de strudel cu: mere, faina, ulei, zeama de lamaie, rom, stafide, scortisoara, zahar vanilat, zahar, unt, pesmet, zahar pudra.
- 200 g făină
- două linguri de ulei
Ingrediente umplutură:
- 1.5kg mere
- zeamă de lămâie
- două-trei linguri de rom
- două-trei linguri de stafide
- scorţişoară
- zahăr vanilat
- 120 g zahăr
- 80 g unt
- 120 g pesmet
- ulei pentru uns
- făină
- 100 g unt topit
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Se frământă un aluat din făină, ulei şi 120 ml apă. Se modelează în formă de bilă şi se aşază într-un vas uns cu ulei, timp de 30 de minute. Se taie aluatul în formă de dreptunghi pe un prosop pudrat cu făină şi apoi se împătureşte.
Merele se taie felii subţiri, se stropesc cu zeamă de lămâie, apoi se adaugă rom, stafide, scorţişoară, zahăr vanilat şi zahăr. Se topeşte untul într-o tigaie şi se sotează pesmetul până devine auriu. Se amestecă bine cu merele.
Se unge aluatul de ştrudel cu unt topit şi se pune umplutura uniform. Se ridică coca peste umplutură, rulandu-se în formă de ştrudel. Se unge cu unt topit şi se coace timp de 40 de minute.
Ştrudel cu mere si scortisoara
Pofta buna!