Strudel cu mere

Printeaza

Strudel cu mere

Strudel cu mere

Ingrediente:

aluat:

  • 400-500 g făină
  • 1/2 pahar de apă călduţă
  • 1 lingură ulei
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 linguriţă oţet

Umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 200-300 g zahăr
  • 50 g zahăr vanilat
  • scorţişoară
  • pesmet
  • coajă rasă de lămâie

 

Mod de preparare:

Pentru a reuşi foile, tre­buie ca făina să fie de calitate. Cerni făina într-un castron, amesteci cu apă călduţă (în care ai dizolvat sarea) şi uleiul, până când obţii o cocă potrivit de moale.

Frămânţi câteva minute până devine elastică şi potrivit de moale, o strângi ca pe o minge şi o laşi la dospit 20-30 de minute.

Tai în dquă-trei bucăţi pe care le întinzi cu sudtorul sau cu mâna cât mai mult posibil, cât mai repede şi cu grijă pentru a nu se rupe foaia la care lucrezi. Dacă foaia e mai lungă decât tava în care coci prăjitura, poţi tăia marginile pentru a le folosi la o nouă foaie. După ce s-au zvântat puţin, le stropeşti cu ulei.

Umplutura o prepari aşa: merele le cureţi de coajă, le dai pe râzătoare (sau le tai felii subţiri), amesteci cu zahăr, zahăr vanilat, scorţişoară, coaja de lămâie şi puţin pesmet. Peste foaia unsă cu ule presari pes­met, pui merele, apoi rulezi şi aşezi în tava unsă.

Toate foile le ungi cu ulei şi le coci la foc potrivit până se rumenesc. Le laşi la răcit, presari zahăr pudră şi tai în bucăţi.

Strudel cu mere

Strudel_cu_mere.jpg

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.