Strudel cu migdale si cirese
PrinteazaStrudel cu migdale si cirese din: faina, oua, ulei, sare, cirese, migdale, zahar, pesmet, unt.
Pentru aluat:
- 100 g făină
- un gălbenuş
- 2 linguri ulei
- 4-5 linguri apă călduţă
- un praf sare
Pentru garnitură:
- 300 g cireşe fără sâmburi
- 50 g zahăr
- 2 linguri pesmet
- 25 g pudră de migdale
- 50 g unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina, sarea, gălbenuşul şi o lingură de ulei. .
Se adaugă apă călduţă, lingură culingură, amestecând pentru a obţine un aluat elastic, care nu se lipeşte. Se unge apoi aluatul cu restul de ulei şi se lasă 30 de minute.
Cireşele se pun cu zahăr, se amestecă şi, înainte de a le folosi pentru aluat, li se adaugă pudra de migdale.
Se topeşte untul. Se întinde aluatul într-o foaie subţire, se unge cu unt topit, se presară pesmet, se pun cireşele scurse lăsând o margine de jur-împrejurul aluatului.
Se rulează, se aşază în tava de copt unsă, se unge cu restul untului şi se coace circa 40 de minute.
Pofta buna!