Strudel cu nucă si coacăze

Printeaza

Strudel cu nucă si coacăze

Strudel cu nucă si coacăze

Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 3 ouă
  • 180 g zahăr tos
  • 80 g unt
  • 3 ouă
  • 100 g miezuri de nucă
  • 100 g coacăze
  • gem de coacăze
  • o linguriţă de sare
  • două linguri de apă
  • unt pentru uns tava
  • fructe de sezon

Preparare:

lntr-un vas se amestecă untul cu zahărul tos, apa, două ouă şi sarea până când se obţine o cremă pufoasă.

Se toarnă peste făină şi se frământă până când rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu folie de plastic alimentar şi se introduce la rece pentru 30 de minute.

Miezurile de nucă se taie mărunt, se pun peste gemul de coacăze şi se amestecă.

Aluatul se întinde sub formă de dreptunghi, se unge cu gemul amestecat cu nucă tocată, câteva boabe de coacăze şi se rulează.

Se crestează din loc în loc cu un cuţit ascuţit, i se dă formă de melc şi se aşază într-o tavă unsă cu unt. Se unge cu oul rămas şi se introduce tava în cuptor. Se coace la foc potrivit timp de 20-30 de minute.

Se serveşte cu o salată de fructe de sezon.

Strudel cu nucă si coacăze

Strudel cu nuca si coacaze.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Mie-mi place strudelul cu mere. Dar o sa incerc si cu coacaze.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.