Strudel cu pere, nuci si stafide
PrinteazaStrudel cu pere, nuci si stafide din: faina, sare, ulei, pere, stafide, frisca, suc de lamaie, zahar pudra, nuci, pesmet, unt, lapte.
- 250 g faina
- 1/4 lingurita sare
- 4 linguri ulei
- 1,5 kg pere
- 50 g stafide
- 100 g frisca
- 1 lingura suc de lamaie
- 50 g zahar pudra
- 100 g nuci tocate
- 3 linguri pesmet
- 2 linguri unt topit
- 3 linguri lapte
Mod de preparare:
Se amesteca faina cu sare si se face o gropita la mijloc. Se adaugă 3 linguri de ulei şi 100 ml apă călduţă şi se frământă un aluat elastic. Se modelează sub formă de bilă şi se unge cu 1 lingură de ulei; se pune într-o pungă pentru congelator şi se lasă să se odihnească la căldură cca 25 min.
Se decojesc perele, se taie sferturi, se curăţă de cotoare şi seminţe şi se taie feii subţiri. Se amestecă cu stafide, frişcă, suc de lămâie, zahăr pudră şi nuci. Se rumeneşte pesmetul fără adaos de grăsime. Se încinge cuptorul la 200°C.
Se întinde o foaie subţire de aluat. Se unge cu unt, se presară pesmet şi se repartizează umplutura; se rulează pe latura lungă. Se unge ştrudelul cu lapte şi se coace cca 45 min. Eventual se mai pudrează cu zahăr.
Strudel cu pere, nuci si stafide
Pofta buna!