Strudel cu pere si nuci
PrinteazaStrudel cu pere si nuci din: faina, ulei, pere, zahar, suc de lamaie, nuci, stafide, unt.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- un ou
- 3 linguri ulei
- 4 linguri apă caldă
- sare
Pentru umplutură:
- un kg pere
- 6 linguri zahăr
- 2 linguri suc de lămâie
- 50 g nuci
- 50 g stafide
- 50 g unt topit
Mod de preparare:
Pentru aluat, toate ingredientele se amestecă şi, pe masa presărată cu făină, se frământă aluatul timp de 5 minute. Se lasă apoi să se odihnească 30 de minute la temperatura camerei.
Pentru umplutură, perele curăţate de coajă şi seminţe se trec pe râzătoare sau se taie cubuleţe mici care se amestecă apoi cu zahărul, sucul de lămâie, stafidele şi nucile fin mărunţite.
Se întinde aluatul într-o foaie cât mai subţire care se unge cu unt topit cu ajutorul unei pensule.
Se aşază perele lăsând o margine de circa 4 cm. Se rulează, se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie şi se unge cu unt topit. Se dă la cuptor pentru 35 de minute şi, în timpul coacerii, se unge periodic cu untul topit rămas.
Pofta buna!