Strudel cu peste
PrinteazaStrudel cu peste din: cartofi, ulei, file de peste, vin, smantana, unt, patrunjel, usturoi, foi de placinta.
- 400 g cartofi, curăţaţi de coajă
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi, tăiat mărunt
- 500 g file de peşte alb, fiert, mărunţit
- 60 ml vin alb sec
- 60 ml smântână grasă pentru gătit
- 2 linguri cu pătrunjel tăiat mărunt
- 6 linguri cu unt, jumătate topit
- 250 g foi de plăcintă
Mod de preparare:
Incălzeşte cuptorul la 180°C.
Tapetează cu hârtie de copt o tavă.
Fierbe catofii în apă sărată timp de 25 de minute. Scurge-i, lasă-i să se răcească, apoi pisează-i. Incălzeşte uleiul într-o tigaie şi prăjeşte usturoiul. Adaugă peştele şi prăjeşte-l câteva minute. Toarnă vinul şi smântână.
Asezonează cu sare şi piper măcinat şi fierbe la foc mediu timp de 3-4 minute.
la tigaia de pe foc, lasă să se răcească, apoi încorporează piureul de cartofi, pătrunjelul şi 3 linguri de unt. Unge foile de plăcintă cu untul topit, apoi pune-le unele peste altele. Pune umplutura de-al lungul foilor, apoi rulează.
Aşază ştrudelul în tavă, unge-l cu untul rămas şi coace-l până se rumeneşte uşor.
Pofta buna!