Strudel cu prune
PrinteazaStrudel cu prune
- aluat din foietaj
- 500 g prune
- 4 linguri cu unt
- 4 linguri cu magiun
- 150 g migdale
- zahar pudra
- -pentru razatura:
- 150 g faina
- 125 g zahar
- 120 g unt
Preparare:
Spală prunele, scoate-le sâmburii şi taie-leîn sferturi. Frământă un aluat din ingredientele de răzătură şi dă-l apoi pe răzătoarea mare. Intinde foaia de aluat, unge-o cu 3 linguri cu unt topit, pune magiunul, presară răzătura, iar deasupra aşază sferturile de prune şi migdalele măcinate.
Rulează ştrudelul cu ajutorul unui prosopel. Aşază cu lipitura în jos pe o tavă unsă şi tapetată cu făină. Unge ştrudelul cu untul rămas şi coace 30-35 de minute. Serveşte-le pudrate cu zahăr.
Pofta buna!