Strudel cu prune

Printeaza

Strudel cu prune

Ingrediente:Strudel cu prune

  • aluat din foietaj
  • 500 g prune
  • 4 linguri cu unt
  • 4 linguri cu magiun
  • 150 g migdale
  • zahar pudra
  • -pentru razatura:
  • 150 g faina
  • 125 g zahar
  • 120 g unt

Preparare:

Spală prunele, scoate-le sâmburii şi taie-leîn sferturi. Frământă un aluat din ingredientele de răzătură şi dă-l apoi pe răzătoarea mare. Intinde foaia de aluat, unge-o cu 3 linguri cu unt topit, pune magiunul, presară răzătura, iar deasupra aşază sferturile de prune şi migdalele măcinate.

Rulează ştrudelul cu ajutorul unui prosopel. Aşază cu lipitura în jos pe o tavă unsă şi tapetată cu făină. Unge ştrudelul cu untul rămas şi coace 30-35 de minute. Serveşte-le pudrate cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.