Strudel cu struguri si smochine
PrinteazaStrudel cu struguri si smochine din: aluat foitaj, smochine, struguri, miez de nuca, unt, zahar pudra.
- un pachet aluat foitaj congelat
- 350 g smochine
- 200 g struguri
- 100 g miez de nuca macinat
- 100 g unt topit
- 50 g zahar pudra
Mod de preparare:
Aluatul se lasă la decongelat si apoi se întinde cu atentie, cu sucitorul pe un şervet. Smochinele se trec prin maşina de tocat şi apoi se amestecă bine cu nuca măcinată, zahărul şi cu strugurii.
Interiorul aluatului se unge cu unt topit, se pune umplutura, se repartizează lăsând o margi-ne de aproximativ 2 centimetri si apoi se rulează cu şervetul.
Se pune în tava unsă cu unt si se lasă la cuptor pentru 40 de minute. Când s-a copt, se scoate, se lasă în tavă si se unge cât este cald cu restul de unt.
Strudel cu struguri si smochine
Pofta buna!