Strudel cu struguri
PrinteazaStrudel cu struguri din: faina, praf de copt, iaurt, zahar, crema de branza, struguri, lapte.
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 100 g făină integrală
- 1 pliculeţ cu praf de copt
- 200 g iaurt
- 50 g zahăr
- 1-2 plicuri cu zahăr vanilat
Pentru umplutura:
- 100 g cremă de brânză
- boabe de struguri negri
- 50 ml lapte
Mod de preparare:
Amestecă cele două tipuri de făină cu praful de copt. Fă o adâncitură şi adaugă celelalte ingrediente pentru aluat.
Frământă un aluat şi completează cu făină dacă mai trebuie legat. Presară făină pe masa de lucru şi întinde aluatul, nu foarte gros. Unge foaia cu cremă de brânză (scursă de eventualul zer) şi aşază boabele de strugure. Rulează cu grijă.
Aşază-l într-o tavă unsă şi tapetată, unge ştrudelul cu lapte şi dă la cuptor pentru 30-40 de minute.
Taie doar după ce s-a răcit.
Pofta buna!