Strudel cu varza
PrinteazaO reteta simpla de strudel cu varza din: faina, untura, ulei, sare, varza dulce, ulei, sare si piper.
aluatul:
- 250 g faină
- 50 g untură
- ulei
- sare
umplutura:
- 1,250 kg varză dulce
- 50 g untură
- ulei
- sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Din faină, untură, sare şi apă se face un aluat, care, după ce se frământă bine, se lasă să se odihnească o jumătate de oră. Se întinde pe un blat de lemn, cu puţină faină presărată deasupra, şi se întinde în foaie cu sucitorul de lemn.
După ce se usucă, se stropeşte cu puţin ulei. Varza dulce se toacă mărunt şi se căleşte uşor în untură, după ce s-a amestecat cu sare şi piper, după gust. Când s-a răcit bine, se întinde pe foaia de aluat şi se rulează. Se unge o tavă cu puţin ulei şi se pune în ea ştrudelul. Se introduce în cuptor, la foc moderat, şi se lasă până ce se rumeneşte frumos.
Poftă bună!