Strudel de caise
PrinteazaStrudel de caise din: faina, unt, zahar pudra, galbenusuri, zahar vanilinat, sare, caise, oua, coniac, coaja de lamaie, zahar praf.
aluat:
- 300 g faina
- 200 g unt
- 100 g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita zahar vaniliat
- sare
umplutura:
- 100 g unt
- 500 g caise
- 3 oua
- 100 g zahar
- 100 ml coniac sau rom
- coaja de la 1 lamaie
- 1 ou pentru uns pe deasupra
- 1 lingura zahar praf
- 1 lingura unt pentru uns tava
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu zahărul până se formează o spumă, apoi adăugaţi pe rând gălbenuşurile. Omogenizaţi şi adăugaţi albuşurile bătute spumă. Intindeţi o foaie de aluat cu grosimea de 3mm. Pe jumătate din foaie întindeţi compoziţia pentru umplutură.
Peste ea puneţi caisele tăiate în cubuleţe şi înmuiate câteva ore în coniac sau rom. Peste caise puneţi coaja de lămâie tăiată cât mai fin şi deasupra întoarceţi celaltă jumătate de foaie de alluat. Apăsaţi aluatul ca să se lipească bine şi să nu iasă umplutură.
Ungeţi ştrudelul cu ou deasupra şi coaceţi-l la foc potrivit, în tavă unsă.
Strudel de caise
Pofta buna!