Ştrudel de mere şi pere cu pricomigdale
PrinteazaO reteta de strudel de mere si pere cu pricomigdale din: faina alba, zahar, unt, lapte, pricomigdale, mere, pere, stafide, seminte de pin, dulceata de caise, scortisoara si albus.
- 300 g faină albă
- 1 albuş
- 2 linguri zahăr
- 50 g unt
- 2 linguri lapte
pentru umplutură:
- 6-7 pricomigdale (amaretti)
- 2 mere
- 72 pere
- 50 g stafide
- 50 g seminţe de pin
- 1 lămâie
- 3 linguriţe dulceaţă de caise
- 1 linguriţă scorţişoară
- 1 albuş
Mod de preparare:
Frământă un aluat din făină, albuş, zahăr şi unt topit în lapte. încălzeşte în cuptor o cratiţă fără toarte şi acoperă cu ea aluatul. în acest fel, aluatul va deveni mai elastic. Pune aluatul pe o bucată de hârtie de copt unsă cu ulei. întinde din el o foaie groasă de câţiva milimetri.
Curăţă de coajă merele şi perele, taie-le cubuleţe, rade coaja de lămâie şi sfărâmă pricomigdalele mărunt.
Acoperă foaia de aluat cu pricomigdalele, merele, perele, stafidele, seminţele de pin, coaja rasă de lămâie, scorţişoara şi dulceaţa. Rulează foaia. Unge marginile ruloului cu albuş bătut şi lipeşte-le.
Coace-1 în cuptorul încălzit la 250° C 45 de minute. Unge-1 din când în când cu lapte îndulcit şi unt topit călduţ. Serveşte strudelul cu friscă.
Ştrudel de mere şi pere cu pricomigdale
Pofta buna!