Ştrudel de mere şi pere cu pricomigdale

Printeaza

O reteta de strudel de mere si pere cu pricomigdale din: faina alba, zahar, unt, lapte, pricomigdale, mere, pere, stafide, seminte de pin, dulceata de caise, scortisoara si albus.

Ingrediente:Ştrudel de mere şi pere cu pricomigdale

  • 300 g faină albă
  • 1 albuş
  • 2 linguri zahăr
  • 50 g unt
  • 2 linguri lapte

pentru umplutură:

  • 6-7 pricomigdale (amaretti)
  • 2 mere
  • 72 pere
  • 50 g stafide
  • 50 g seminţe de pin
  • 1 lămâie
  • 3 linguriţe dulceaţă de caise
  • 1 linguriţă scorţişoară
  • 1 albuş

 

Mod de preparare:

Frământă un aluat din făină, albuş, zahăr şi unt topit în lapte. încălzeşte în cuptor o cratiţă fără toarte şi acoperă cu ea aluatul. în acest fel, aluatul va deveni mai elastic. Pune aluatul pe o bucată de hârtie de copt unsă cu ulei. întinde din el o foaie groasă de câţiva milimetri.

Curăţă de coajă merele şi perele, taie-le cubuleţe, rade coaja de lămâie şi sfărâmă pricomigdalele mărunt.

Acoperă foaia de aluat cu pricomigdalele, merele, pere­le, stafidele, seminţele de pin, coaja rasă de lămâie, scorţişoara şi dulceaţa. Rulează foaia. Unge margi­nile ruloului cu albuş bătut şi lipeşte-le.

Coace-1 în cuptorul încălzit la 250° C 45 de minute. Unge-1 din când în când cu lapte îndulcit şi unt topit căl­duţ. Serveşte strudelul cu friscă.

Ştrudel de mere şi pere cu pricomigdale

Ştrudel de mere şi pere cu pricomigdale

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.