Strudel delicios cu cirese si gris
PrinteazaStrudel delicios cu cirese si gris din: unt topit, ou, zahar, lapte, sare, drojdie, esenţă de vanilie, faina, zahăr vanilat, cireşe, griş, apa.
- 100 g unt topit
- 1 ou
- 4 linguri zahăr
- 100 ml lapte
- un praf de sare
- drojdie cât o nucă
- esenţă de vanilie
- 250-300 g făină
- zahăr vanilat
Pentru umplutură:
- 1 kg cireşe
- 3 linguri griş
- 1 cană zahăr
- 1 cana apă
Mod de preparare:
Amesteci într-un bol drojdia cu zahărul, apoi adaugi laptele, oul, esenţa, sarea, 50 g unt topit şi făina. Frămânţi bine aluatul şi îl laşi la crescut într-un loc cald.
După ce aluatul a crescut, îl pui pe masa de lucru şi îl întinzi într-o foaie unsă cu restul de unt topit.
Rulezi apoi foaia, o pui în folie alimentară şi apoi o dai la frigider. Speli cireşele, le rupi codiţele şi le scoţi sâmburii. Pui pe foc un vas cu o cană cu apă şi o cană cu zahăr.
Laşi să fiarbă până obţii un sirop mai gros. Adaugi cireşele’şi laşi să mai dea în două-trei clocote.
După ce s-a răcit siropul cu cireşele, le scurgi bine şi le amesteci cu grisul. Scoţi aluatul de la frigider şi îl frămânţi bine. întinzi o foaie mai mare, pe care o umpli cu cireşe şi o rulezi. Ungi rulada cu ou şi o presari cu zahăr vanilat.
Pui ştrudelul într-o tavă unsă cu ulei şi tapetată cu făină sau cu hârtie de copt, apoi dai tava la cuptor pentru 30-35 de minute.
Când ştrudelul este gata, îl presari cu zahăr pudră cu aromă de vanilie.
Pofta buna!