Strudel delicios cu mere si nuci
PrinteazaO reteta delicioasa de strudel cu mere, nuci, faina, drojdie, ulei, otet, sare, zahar, scortisoara, ulei si zahar pudra.
- 600 g făină
- 200 ml apă călduţă
- drojdie cât o nucă
- 2 linguri ulei
- 1 linguriţă oţet
- sare
Ingrediente umplutura:
- 6 mere mari
- 1 cană zahăr
- 1 lingură scorţişoară
- 200 g miez de nucă
- 50 ml ulei
- 50 g zahăr pudră
Mod de preparare:
Amesteci făina cu apa călduţă, drojdia, un praf de sare, uleiul şi oţetul şi frămânţi un aluat potrivit pe care-l laşi să se odihnească până pregăteşti umplutura. Cureţi merele, le dai pe râzătoare şi le amesteci cu zahărul şi scorţişoara. Din aluat întinzi 5 foi subţiri şi pe fiecare pui un strat subţire de mere rase. Presari miezul de nucă prăjit şi mărunţit şi rulezi fiecare foaie.
Aşezi rulourile unul lângă altul într-o tavă unsă cu puţin ulei, le stropeşti cu ulei şi le dai la cuptor pentru 30 de minute până se rumenesc uşor.
După ce s-au copt tai ştrudelele potrivit de mari, le presari cu zahăr şi le aşezi pe un platou.
Pofta buna!