Strudel delicios cu mere si scortisoara
PrinteazaStrudel delicios cu mere si scortisoara din: aluat pentru foitaj, mere acrişoare, zahăr, margarină, scorţişoară, ou.
Ingreidente:
- 1 pachet (400 g) aluat pentru foitaj
- 1 kg mere acrişoare
- 150 g zahăr
- 50 g margarină
- 1 vârf de cuţit scorţişoară
- 1 ou
Mod de preparare:
Cureţi merele de coajă, le tai în felioare sau în cuburi şi le amesteci cu zahărul.
Topeşti margarina într-un vas adânc şi căleşti merele, amestecând uşor, cu o spatulă şi având grijă să nu se caramelizeze zahărul.
Când sunt gata, presari scorţişoara, amesteci uşor şi laşi să se răcească.
Cu 12 ore înainte de preparare, ai grijă să pui aluatul la decongelat, în frigider. Pe o folie de plastic, desfaci foaia de aluat şi o tai în două bucăţi egale.
Pui pe mijlocul foii compoziţie de mere, apoi tai fâşii oblice de aluat, late de 2 cm, de o parte şi de alta a umpluturii.
Iei pe rând câte o fâşie din fiecare parte şi acoperi merele, astfel încât să rezulte o împletitură în formă de spic.
Repeţi operaţiunea cu a doua bucată de aluat. Le aşezi în tava tapetată cu hârtie de copt, apoi le ungi cu ou bătut.
Introduci tava în cuptorul încins la 200 °C (foc iute), pentru 25-30 de minute.
Strudel delicios cu mere si scortisoara
Pofta buna!