Strudel delicios cu mere
PrinteazaStrudel delicios cu mere din: faina, apa, ou, drodjdie uscata, margarina, sare, mere, scortisoara, zahar, pesemt, zahar pudra, untdelemn.
- 500 g faina alba
- 180 ml apa
- 1 ou
- 1 plic (7 g) drojdie uscata
- 100 g margarina
- 1 praf de sare
- 1 1/2 mere
- 1 lingura scortisoara sau amestec de condimente pentru strudel
- 130 g zahar
- 4 linguri pesmet
- 3 linguri zahar pudra cu aroma de vanilie, pentru decor
- 1 lingurita untdelemn pentru tava
Mod de preparare:
Amesteci făina cu margarina moale, adaugi oul bătut, sarea, drojdia şi 1 lingură de zahăr dizolvate în apă călduţă şi frămânţi un aluat potrivit de tare, până când nu se mai lipeşte de vas şi de mână.
Decojeşti merele, le razi, le îndulceşti cu 100 g zahăr sau după gust şi le aromatizezi cu scorţişoară ori amestec de condimente.
Impărţi aluatul în două. Pe planşeta presărată cu făină, întinzi fiecare bucată sub forma unui dreptunghi subţire, de 5 mm. Presari pesmet, apoi jumătate din cantitatea de mere rase, în prealabil scurse între palme, după care rulezi.
Aşezi rulourile în tava unsă cu ulei, le ungi cu puţin suc de mere, le presari cu zahăr tos şi le coci la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, circa 25-30 de minute, până se rumenesc.
După ce s-au răcit, le pudrezi cu zahăr, le tai în felii şi le poţi servi alături de o cupă de îngheţată de vanilie.
Strudel delicios cu mere
Pofta buna!