Strudel cu dovleac, nuci si mere
PrinteazaO reteta delicioasa de strudel de dovleac, nuci si mere din: foi de plainte, ulei, scortisoara, miez de dovleac, nuci, zahar si zahar praf.
- 1 pachet foi de placinte
- 200 ml ulei
- 1 lingura scortisoara macinata fin
- 2 mere
- 500 g miez de dovleac
- 100 g nuci zdrobite
- 150 g zahar
- 4 linguri zahar praf
Mod de preparare:
Radeti dovleacul curatat de coaja pe razatoarea cu ochiuri mari. Curatati merele si taiati-le in cubulete. Puneti intr-un vas merele si dovleacul, adaugati zaharul si 1 lingura de scortisoara si caliti-le la foc potrivit in 2 linguri apa.
Ungeti cu ulei foile de placinte si apoi presarati-le pe fiecare cu scortisoara. Suprapuneti cate 4-5 foi astfel pregatite si puneti pe ele un strat uniform de amestec de dovleac si mere.
Presarati nuci zdrobite deasupra si rulati foile cat mai strans, pentru a nu se pierde umplutura. Coaceti strudele la foc potrivit. Presarati-le cu zahar praf, cat sunt calde inca, inainte de taiere.
Strudel cu dovleac, nuci si mere
Pofta buna!