Strudel cu dovleac si nuci
PrinteazaStrudel cu dovleac si nuci din: dovleac, ulei vegetal, zahar brun, migdale, pesmet, ou, scortisoara, nucsoara, foi de placinta, unt, nuci pecan, sirop de artar si smantana.
- 1 kg dovleac curatat si taiat in bucati mari
- 2 lingurite ulei vegetal
- 140 g de zahar brun fin, plus extra pentru presarat
- 100 g migdale macinate
- 100 g de pesmet
- 1 ou mare, batut, din care 1/2 lingura pastrata pentru uns
- 1 lingura de scortisoara macinata
- putina nucsoara rasa
- 6 foi de placinta
- 85 g de unt, topit
- 100 g nuci pecan, tocate, 1 lingura pastrata pentru decor
- sirop de artar, pentru servit
- smantana sau crema de vanilie, pentru servit (optional)
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 200°C/gaz 6. Stropeşte cu ulei dovleacul şipune-l într-o tavă. Coace-145 de minute, până devine foarte moale, apoi lasâ-l să se răcească.
Pune dovleacul într-un robot de bucătărie şi pasează-l până devine foarte cremos, apoi pune-l într-un bol. Adaugă zahărul, migdalele, pesmetul, oul, condimentează şi mixează bire.
Scade temperatura cuptorului la l60°C/gaz 3. Aşază foile de plăcintă unele peste altele, ungând fiecare dintre acestea cu unt topit şi presărând puţin zahăr şi nuci pecan tocate. Pune cu o lingură compoziţia de dovleac pe lungimea unei laturi a foilor, lăsând un spaţiu de 2,5cm gol la ambele capete, întoarce capetele şi rulează cu grijă ştrudelul, apoi unge cu ou marginile pentru a sigila.
Aşază ştrudelul într-o tavă de copt, cu partea sigilată în jos. Unge cu restul de ou, stropeşte cu unt dacă ţi-a mai rămas şi presară nuci pecan şi zahăr.
Coace 40 de minute, până când ştrudelul devine auriu şi crocant. Lasă-10 minute înainte de a felia, apoi serveşte-l cu sirop de arţar şi smântână sau cremă de vanilie, opţional.
Strudel cu dovleac si nuci
Pofta buna!