Strudel de dovleac
PrinteazaO reteta delicioasa de strudel de dovleac din: dovleac, zahar, unt, ou, foi de placinta si scortisoara.
- 600g de dovleac ras
- 50g de zahăr (sau după gust)
- 50g de unt
- 1 ou
- câteva foi de plăcintă
- scorţişoară
Mod de preparare:
Se pune dovleacul ras la călit în jumătate din cantitatea de unt, împreună cu zahărul şi scorţişoara. Amestecul se ţine pe foc până când zahărul s-a topit şi zeama a scăzut, apoi se lasă la răcit.
Se ung foile de plăcintă cu restul de unt topit. Pe lăţimea foii, se pune jumătate din compoziţie, se rulează şi se îndoaie la capete.
Se face la fel cu restul compoziţiei. în funcţie de tamplutură, se pot pune mai multe foi (dacă sunt prea puţine sau prea subţiri, foile se pot rupe).
Se aşază cele două suluri într-o formă puţin adâncă şi tapetată cu hârtie de copt, se ung cu puţin ou bătut şi se pudrează cu zahăr.
Se pun la cuptorul preîncălzit, la 190° C, preţ de o oră. Ştrudelul se taie frumos şi se serveşte atunci când s-a răcit complet.
Strudel de dovleac
Pofta buna!