Strudel cu dovlecei si branza
PrinteazaStrudel cu dovlecei si branza din: dovlecei, branza, smantana, oua, sare, piper, menta, ulei.
Ingrediente:
- 3 dovlecei
- 300 g brânză de capră
- 250 g smântână
- 4 ouă
- sare
- piper
- mentă
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Speli dovleceii, le cureţi cotoarele şi îi usuci. Pe doi dintre ei îi tai fâşii, cu ajutorul curăţătorului de legume, iar pe al treilea îl tai cubuleţe.
Fâşiile de dovlecei le opăreşti timp de jumătate de minut în apă cu sare, iar cubuleţele le căleşti în ulei încins. Le laşi deoparte.
Separat, baţi ouăle cu smântână, adaugi brânza fărâmiţată şi potriveşti gustul de sare şi piper.
Pui în compoziţie şi dovleceii tăiaţi cubuleţe şi amesteci uşor, să nu-i zdrobeşti.
Tapetezi o tavă şi aşezi fâşiile de dovlecei. Pui dovleceii şi pe margine, lăsându-i să atârne şi în afara ei.
Torni compoziţia de brânză şi acoperi cu fâşiile care atârnă.
Dacă îţi mai rămân fâşii, le poţi pune pe deasupra terinei. Dai la cuptor pentru 40 de minute.
Poţi orna, dacă vrei, cu mentă proaspătă.
Opţional, poţi rade puţin caşcaval deasupra, la final.
Strudel cu dovlecei si branza
Pofta buna!