Strudel cu fructe si nuci
PrinteazaO reteta deliciaosa de strudel cu fructe si nuci din: mere, unt, zahar brun, scortisoara, rom, curmale, foi de placinta, fistic si frisca.
- 700 g mere acrisoare, curatate de coaja si seminte si taiate cuburi de 1 cm
- un cub de unt, plus 50 g
- 50 g zahar brun
- 1 lingura scortisoara
- 3 linguri rom
- 100 g curmale, tocate
- 6 foi de placinta
- 75 g fistic, tocat
pentru sosul de rom:
- 50 g unt
- 50 g zagar brun
- 1 lingura miere
- 150 ml frisca lichida
- 3-4 linguri rom
Mod de preparare:
Rumeneste merele in cubul de unt. Adauga scortisoara si zaharul si tine pe foc pana cand se topeste. Adauga romul si lasa sa dea cateva clocota.
Adauga curmalele si lasa sa se raceasca.
Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180C. Unge tava de copt cu unt si asaza 2 foi de placinta astfel incat sa se suprapuna circa 8 cm.
Unge-le cu unt topit si presara o lingura de fistic, repeta procedeul cu restul foilor (pastreaza o lingura pentru ornat).
Toarna amestecul de fructe pe mijloc si ruleaza astfel ca imbinarea sa fie dedesubt – nu se va deschide in timpul coacerii.
Pentru sos, incalzeste untul cu mierea si zaharul pana cand se dizolva. Adauga frisca si romul si serveste cu strudelul.
Strudel cu fructe si nuci
Pofta buna!