Strudel cu fructe si nuci

Printeaza

O reteta deliciaosa de strudel cu fructe si nuci din: mere, unt, zahar brun, scortisoara, rom, curmale, foi de placinta, fistic si frisca.

Ingrediente:Strudel cu fructe si nuci

  • 700 g mere acrisoare, curatate de coaja si seminte si taiate cuburi de 1 cm
  • un cub de unt, plus 50 g
  • 50 g zahar brun
  • 1 lingura scortisoara
  • 3 linguri rom
  • 100 g curmale, tocate
  • 6 foi de placinta
  • 75 g fistic, tocat

pentru sosul de rom:

  • 50 g unt
  • 50 g zagar brun
  • 1 lingura miere
  • 150 ml frisca lichida
  • 3-4 linguri rom

 

Mod de preparare:

Rumeneste merele in cubul de unt. Adauga scortisoara si zaharul si tine pe foc pana cand se topeste. Adauga romul si lasa sa dea cateva clocota.

Adauga curmalele si lasa sa se raceasca.

Preincalzeste cuptorul la semnul 4/180C. Unge tava de copt cu unt si asaza 2 foi de placinta astfel incat sa se suprapuna circa 8 cm.

Unge-le cu unt topit si presara o lingura de fistic, repeta procedeul cu restul foilor (pastreaza o lingura pentru ornat).

Toarna amestecul de fructe pe mijloc si ruleaza astfel ca imbinarea sa fie dedesubt – nu se va deschide in timpul coacerii.

Pentru sos, incalzeste untul cu mierea si zaharul pana cand se dizolva. Adauga frisca si romul si serveste cu strudelul.

Strudel cu fructe si nuci

Strudel cu fructe si nuci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.