Strudel cu mere si visine din: mere, visine, nuca, cuisoara, scortisoara, unt, zahar pudra, faina, drojdie, apa calduta, ulei si sare. Ingrediente: 1,5 mere 300 g visine in alcooli 100 g nuca 1-2 cuisoare 1 baton de scortisoara 50 g unt zahar pudra pentru aluat: 50 g faina 25 g drojdie 250 ml apa calduta […]
Strudel gustos cu visine
PrinteazaO reteta delicioasa de strudel din: visine, faina, ulei, apa, otet, sare, unt, pesmet, zahar vanilat, zahar tos cu aroma de vanilie.
Ingrediente:
- 500 g faină
- 3 linguri ulei
- 200 ml apă călduţă
- 1 linguriţă oţet
- l praf de sare
Ingrediente umplutura:
- 1 kg vişine, fără sâmburi
- 250g zahăr
- 150 g unt sau margarina
- 2 linguri pesmet
- zahăr vanilat
- zahar tos cu aroma de vanilie
Mod de preparare:
Amesteci faina, uleiul, otetul si un praf de sare, adaugiputin cate putin, apa calduta si framanti pana obti un aluat potrivit de tare, pe care il lasi sa se odihnreasca 15 minute.
Intinzi cu mainile aluatul, avand grija sa nu se rupa, pana ajunge subtire.
Amesteci visinile cu zaharul si zaharul vanilat si lasi la macerat 30 de minute, apoile scurgi de zeama.
Tai foaia de aluat în dreptunghiuri de 12/15 cm, le ungi cu unt sau margarină topită, presari pesmet, aşezi vişinele scurse de zeamă pe latura mai mare, rulezi, sigilezi capetele şi crestezi deasupra în două-trei locuri, pentru a ieşi aburul în timpul coptului.
Aşezi ştrudelele într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi le coci, la temperatură potrivită, circa 40 de minute.
Le pudrezi cu zahăr tos cu vanilie şi le serveşti calde sau reci.
Pofta buna!
poate iti place si:
Strudel cu visine
O reteta simpla si gustoasa de strudel cu visine din: faina, unt, ulei, sare, visine, zahar, pesmet, vanilina, scortisoara si zahar pudra. Ingrediente: aluatul: 250 g făină 100 g unt ulei sare umplutura: 1 kg vişine 100 g zahăr 100 g pesmet vanilină scorţişoară zahăr pudră Mod de preparare: Se frământă un aluat din […]
Pofta buna!