Sote de varza de bruxelles cu aroma de usturoi din varza de bruxelles, ulei de masline, usturoi. Varza de Bruxelles este bogată în nutrienți esențiali, inclusiv vitaminele C și K, acid folic, vitamina A, potasiu și fibre dietetice. Aceasta conține, de asemenea, cantități mici de proteine și carbohidrați. Ingrediente: 1 kg varza de bruxelles inghetate […]
Strudel de mere cu nuci
PrinteazaStrudel de mere cu nuci din: unt, mere, nuca, stafide, pesmet, zahar.
Ingrediente:
- 4 foi de plăcintă
- 50 g unt topit
- 500 g mere decojite şi tăiate felii subţiri
- 50 g miez de nucă
- 50 g stafide
- 2 linguri miere
- 1 lingură pesmet alb
- 2 linguri zahăr pudră
Mod de preparare:
Strudel de mere cu nuci: Pune peste feliile de măr stafidele şi miezul de nucă tăiat în bucăţele, pune peste ele mierea şi amestecă.
Unge fiecare foaie de plăcintă cu unt topit, suprapune-le, iar pe ultima presară pesmet ca să absoarbă excesul de lichid pe care îl lasă merele.
Pune umplutura peste foi şi rulează aluatul, îndoind mai întâi capetele spre interior. Pune ştrudelul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, unge-l cu unt topit şi dă-1 la cuptorul preîncălzit, la foc domol, pentru 30-40 de minute, până devine auriu.
Presară-l cu zahăr pudră cât e fierbinte.
Pofta buna!
Rețetă tradițională de Kunafa – Cum să faci desertul oriental preferat
Rețetă tradițională de Kunafa – Cum să faci desertul oriental preferat din: fidea de kunafa, unt topit, branza dulce, zahar granulat, apa de trandafiri, nuci, sirop de zahar. Kunafa (sau kanafeh, kanafah, kunafeh, și alte variante de ortografie) este un desert tradițional din Orientul Mijlociu și din regiunile învecinate, precum Turcia, Grecia și Orientul Apropiat. […]