Varză Murată cu Mere – o rețetă cu un twist modern, combinând acrișoarea varzei cu dulceața naturală a merelor. Acest mix de arome face ca această murătură să fie nu doar delicioasă, dar și un acompaniament perfect pentru diverse feluri de mâncare, de la fripturi la mese vegane. Ingrediente: Varză albă (1 kg): Tăiată fin. […]
Strudel cu mere
PrinteazaStrudel cu mere din: faina, sare, galbenus, ulei, mere, suc de lamaie, zahar vanilinat, stafide, migdale, branza dulce, ou, albus, gris si scortisoara.
Ingrediente:
aluat:
- 250 g faina
- 1 praf de sare
- 1 galbenus
- 2 linguri ulei
umplutura:
- 1,5 kg mere
- 3 linguri suc de lamaie
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 75 g stafide
- 50 g migdale macinate
- 250 g branza dulce
- 1 ou
- 1 albus
- 2-3 linguri gris
- 1/2lingurita scortisoara
si:
- 1 lingura zahar pudra
Mod de preparare:
Puneţi făina pe o suprafaţă de lucru şi formaţi o adâncitură în mijloc. Adăugaţi acolo sarea, gălbenuşul’şi uleiul.
Frământaţi aluatul cu 125 ml lapte călduţ. Formaţi o sferă. Ungeţi aluatul cu ulei, acoperiţi-l cu un castron preîncălzit şi lăsaţi-l deoparte cca. 30 min.
Curăţaţi merele, îndepărtaţi-le seminţele, apoi tăiaţi-le cubuleţe. Amestecaţi-le imediat cu sucul de lămâie, zahărul vanilinat, stafidele şi migdalele. Amestecaţi brânza cu oul, albuşul şi grişul. Preîncălziţi cuptorul la 200°C.
Frământaţi aluatul încă puţin şi bateţi-l cu putere de suprafaţa presărată cu făină până începe să strălucească.
Apoi întindeţi-l pe un şervet de bucătărie presărat cu puţină făină, până veţi putea vedea bucata de material prin el.
Aşezaţi amestecul de brânză, presăraţi-l cu scorţişoară, apoi întindeţi şi amestecul cu mere. Rulaţi cu ajutorul şervetului.
Aşezaţi ştrudelul cu îmbinarea în jos într-o formă unsă cu grăsime şi coaceţi-l 40-50 min. După ce se răceşte, presăraţi-l cu zahăr pudră.
Strudel cu mere
Pofta buna!