Ştrudel cu nuci
PrinteazaŞtrudel cu nuci
Ingrediente:
- foaie de ştrudel
- ulei pentru uns forma
- zahăr pudră vanilat
Ingrediente umplutura : 300 g nuci pisate, 3 linguri pesmet fin, 300 g zahăr pudră, 1/2 pahar ulei călduţ, vanilie.
Mod de preparare:
Ştrudel cu nuci: Nucile pisate se amestecă cu zahărul, pesmetul şi vanilia. Foaia întinsă se unge bine cu ulei călduţ şi se presară umplutura pe toată suprafaţa.
Se rulează sul cu ajutorul feţei de masă, se taie în bucăţi de lungimea tăvii de coptşi se aşază în tava unsă cu ulei.
Înainte de a da la cuptor, cu un cuţit muiat mereu în ulei, se taie fiecare sul în bucăţi de 3-4 cm lungime.
Se coace, se scoate încet fiecare bucată şi se presară cu zahăr pudră vanilat.
Se poate prepara şi cu unt în loc de ulei.
Pofta buna!