Ştrudel oltenesc cu praz

Printeaza

Ştrudel oltenesc cu praz din: foitaj, praz, telemea, branza de vaci, ou, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Strudel_oltenesc_cu_praz

  • 500 g foitaj
  • 200 g praz
  • 100 g telemea
  • 100 g branza de vaci
  • 1 ou
  • cimbru
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cureţi prazul, îl tai ineluşe subţiri şi îl fierbi circa 1 minut în apă sărată. Strecori şi laşi să se scurgă într-o sită. Tai telemea­ua în cubuleţe. întinzi aluatul pe planşetă, apoi îl tai în dreptun­ghiuri mai mici. Fiecare drept­unghi îl întinzi încă o dată cu sucitorul, pentru a subţia aluatul, iar la mijloc pui compoziţia cu praz.

Impăturesti în două pe partea mai lungă, apoi rulezi şi aşezi ruloul într-o tavă ună cu ulei. In­troduci tava în cuptorul încins, până se rumenesc deasupra. Serveşti ştrudelul cald sau re­ce. Pentru a prinde o culoare frumoasă, poţi amesteca un gălbenuş cu puţin lapte, apoi ungi ştrudelele deasupra cu acest amestec.

Ştrudel oltenesc cu praz

Strudel_oltenesc_cu_praz

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.