Ştrudel oltenesc cu praz
PrinteazaŞtrudel oltenesc cu praz din: foitaj, praz, telemea, branza de vaci, ou, cimbru, sare si piper.
- 500 g foitaj
- 200 g praz
- 100 g telemea
- 100 g branza de vaci
- 1 ou
- cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi prazul, îl tai ineluşe subţiri şi îl fierbi circa 1 minut în apă sărată. Strecori şi laşi să se scurgă într-o sită. Tai telemeaua în cubuleţe. întinzi aluatul pe planşetă, apoi îl tai în dreptunghiuri mai mici. Fiecare dreptunghi îl întinzi încă o dată cu sucitorul, pentru a subţia aluatul, iar la mijloc pui compoziţia cu praz.
Impăturesti în două pe partea mai lungă, apoi rulezi şi aşezi ruloul într-o tavă ună cu ulei. Introduci tava în cuptorul încins, până se rumenesc deasupra. Serveşti ştrudelul cald sau rece. Pentru a prinde o culoare frumoasă, poţi amesteca un gălbenuş cu puţin lapte, apoi ungi ştrudelele deasupra cu acest amestec.
Ştrudel oltenesc cu praz
Pofta buna!