Ştrudel cu pere
PrinteazaŞtrudel cu pere din: aluat foitaj, pere, zahar, piscoturi, stafide aurii, zahar pudra, coaja unei lamai, scortisoara.
- 200 g aluat foitaj
- 1/2 kg pere
- 70 g zahar
- 60 g piscoturi
- 30 g stafide aurii
- 20 g zahar pudra
- coaja unei lamai
- scortisoara
Mod de preparare:
Aluatul de foitaj decongelat se întinde cu sucitorul pe masa presărată cu puţină făină. Trebuie să se obţină o foaie dreptunghiulară.
Pe toată suprafaţa foii se împrăştie un strat de pişcoturi sfărâmate. Peste acestea se pun perele tăiate felii.
Se presară stafidele si puţin zahăr, se adaugă coaja rasă de lămâie si se presară scorţişoară, după gust. Se rulează începând de la una dintre laturile lungi ale foii iar ruloul se asază în tava de copt.
Se fac tăieturi mici pe suprafaţa strudelului si se dă la copt pentru 30 de minute. Se taie după ce s-a răcit şi se serveşte cu zahăr pudră.
Ştrudel cu pere
Pofta buna!