Strudel cu ciocolata din: faina, ulei, zahar, sare, portocale, ciocolata, amidon, frisca, nuci, gem. Ingrediente: 500 g făină 100 ml ulei 200 ml apă 115 g zahăr 2 linguri unt topit 100 g coajă de portocale confiată 1/2 linguriţă sare 100 g ciocolată 2 linguri amidon 400 ml frişca lichidă 50 g pudră de migdale […]
Strudel cu pere si scortisoara
PrinteazaStrudel cu pere si scortisoara din: faina, ou, ulei, apa, sare, pere, scortisoara, unt, lamaie, zahar.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 1 gălbenus
- 3 linguri ulei
- 125 ml apă caldă
- sare
Pentru umplutură:
- 2-3 pere
- scorţişoară
- 200 g unt
- sucul unei lămâi
- 5 linguri zahăr
Pentru copt:
- un gălbenus
Mod de preparare:
In făina pusă într-un castron se face un gol unde se pun gălbenuşul, sarea, uleiul şi apa.
Se amestecă pentru a avea un aluat care se frământă pe masa presărată cu făină.
Când aluatul nu se mai lipeste de masă, se lasă 30 de minute să se odihnească.
Între timp, perele se curătă, se taie cubulete care se stropesc cu sucul unei lămâi şi se amestecă cu zahărul şi scorţisoara.
Pe masa presărată cu făină se întinde apoi aluatul până devine o foită transparentă care se unge cu 100 g unt topit.
Se pun perele, se rulează şi se transferă rapid în tava unsă cu putin unt.
Se unge ştrudelul cu untul topit rămas şi cu gălbenuş amestecat cu putină apă şi se lasă la copt 35 de minute.
Strudel cu pere si scortisoara
Pofta buna!
poate te intereseaza si:
Strudel cu branza si nuci
Strudel cu branza si nuci din: faina, branza de vaci, stafide, nuca, zahar, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 100 g făină un ou 2-3 linguri apă un praf sare Pentru umplutură: 550 g brânză de vaci 100 g stafide 50 g nucă mărunţită un ou 150 a zahăr pudră coaja rasă a unei lămâi un pliculeţ […]
Pofta buna!