Strudel cu pere
PrinteazaStrudel cu pere din: pere, aluat foitaj, zahar, ou, zahar pudra.
- 1 kg pere
- 1 aluat foitaj
- 500 g zahăr
- 1 ou
- 2 linguri cu zahăr pudră
Mod de preparare:
Decongelează aluatul foitaj. Preîncălzeşte cuptorul la 180°C.
Curăţă perele de coajă şi de cotor. Taie-le în cubuleţe. Intr-o cratiţă pune 50 ml apă, perele şi zahărul. Lasă pe foc mic pînă când perele s-au înmuiat, zahărul s-a topit şi zeama a scăzut. Lasă-le să se răcorească.
Intinde foaia de aluat cu sucitorul, ca să fie mai subţire. întinde perele pe trei sferturi din suprafaţă. Rulează aluatul.
Unge cu ulei o tavă de cuptor şi pune ştrudelul. Unge-I cu ou bătut şi dă la cuptor până se rumeneşte.
După ce ştrudelul s-a copt, lasă-l să se răcorească, apoi presară deasupra zahăr pudră.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/strudel-pere html