Strudel picant umplut cu cartofi
PrinteazaStrudel picant umplut cu cartofi
- 200 g faina
- 4 oua
- 30 g ulei
- 400 g cartofi
- sare
- patrunjel tocat
- 4 linguri smantana
- 150 g ciuperci din conserve
- 100 g telemea de vaci rasa
- 3-4 catei usturoi
- piper
- condimente
Mod de preparare:
Faina, 2 oua, sare, ulei si 100 ml apa calduta se framanta, rezultand un aluat care se lasa acoperit 30 de minute. Se intinde apoi sub forma de dreptunghi pe un prosop tapetat cu faina. Cartofii se fierb, se curata de coaja si se taie cubulete, care se repartizeaza uniform peste aluat.
Smantana se amesteca cu banza, 2 oua, patrunjel, ciupercile, piperul, condimetele, usturoiul pisat si se toarna peste cartofi. Se ruleaza cu ajutorul prosopului si se asaza in tava de cozonac unsa cu margarina si tapetata cu faina. Se coace pana se rumeneste deasupra. Se serveste cu salata asortata.
Pofta buna!