Strudel cu branza si nuci din: faina, branza de vaci, stafide, nuca, zahar, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 100 g făină un ou 2-3 linguri apă un praf sare Pentru umplutură: 550 g brânză de vaci 100 g stafide 50 g nucă mărunţită un ou 150 a zahăr pudră coaja rasă a unei lămâi un pliculeţ […]
Strudel cu praz si ciuperci
PrinteazaStrudel cu praz si ciuperci din: faina, unt, albus, lapte, praf de copt, ulei, sare, praz, telemea, cimbru, galbenus, sare si piper.
pentru aluat:
- 200 g faina
- 50 g unt
- 1 albus
- 1 lingura cu lapte
- 1/3 pliculet praf de copt
- 2 linguri cu ulei
- sare
pentru umplutura:
- 1-2 fire de praz
- 1 cutie cu ciuperci
- 100 g telemea
- 1 lingurita cu cimbru
- 2 linguri cu lapte
- 1 galbenus
- sare
- piper
- galbenus pentru uns
Mod de preparare:
Pune toate ingredientele pentru aluat într-un vas adânc, amestecă-le cu grijă, acoperă vasul cu un prosop şi lasă să se odihnească până pregăteşti umplutura.
Taie prazul după preferinţă şi pune-l la călit împreună cu ciupercile scurse bine.
Când sunt gata, adaugă laptele şi lasă să fiarbă până scade bine.
Când s-a răcorit un pic, adaugă celelalte ingrediente pentru umplutură şi amestecă. Potriveşte gustul de sare şi piper.
Dacă-ţi place gustul de boia (dulce sau iute), nu te sfii să adaugi un vârf de linguriţă.
Intinde aluatul sub formă dreptunghiulară, pune umplutura şi rulează.
Unge cu gălbenuş şi dă la cuptor.
Strudel cu praz si ciuperci
Pofta buna!
poate iti place si:
Strudel cu ciocolata si gem
Strudel cu ciocolata si gem din: faina, ulei, zahar, unt, ciocolata, frisca, nuci, gem de caise. Ingrediente: 500 g făină 100 ml ulei 200 ml apă 115 g zahăr 2 linguri unt topit 100 g coajă de portocale confiată 1/2 linguriţă sare 100 g ciocolată 2 linguri amidon 400 ml frişcă lichidă 50 g pudră […]
Pofta buna!
Nu am mai mancat pana acum strudel cu praz si ciuperci
Arata foarte bine strdelul cu praz