Strudel pufos cu spanac
PrinteazaStrudel pufos cu spanac
- 1 pachet cu aluat de foietaj
- 500 g spanac
- 150 g branza de burduf
- 1 lingura cu unt
- 1 ou
- piper
- sare
- nucsoara pisata
Mod de preparare:
Spală bine frunzele de spanac şi opăreşte-le în apă cu un praf de sare. Separat, amestecă cu brânza de burduf fărâmiţată şi condimentează cu piper şi nucşoară. Adaugă spanacul scurs bine şi tocat.
Pe o masă pudrată cu făină aşază foite de aluat şi taie din ele pătrate mai mari. In mijlocul fiecărui pătrat aşază câte o lingură, două cu umplutură. Pliază şi presează uşor cu degetele pentru a se lipi aluatul. Deasupra crestează, din loc în loc, uşor cu ajutorul unui cuţit.
Aşază ştrudelele pe o tavă unsă cu unt şi tapetată cu hârtie pergament. Unge fiecare ştrudel cu ou bătut bine. Coace la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30-40 de minute.
Strudel pufos cu spanac
Pofta buna!