Strudel pufos cu dovleac

Printeaza

Strudel pufos cu dovleac din: faina, sare, ou, apa, unt, seminte de dovleac, dovleac, zahar, zahar, smochine.

Ingrediente:Strudel_pufos_cu_dovleac

pentru aluat:

  • 150 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • un ou
  • 4 linguri apa
  • o lingura unt topit
  • 50 g unt topit
  • 50 g seminte de dovleac macinate

pentru umplutura:

  • 600 g dovleac
  • 3 linguri zahar
  • 5 linguri stafide
  • 3 smochine uscate

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea şi apoi se face un gol la mijloc. Se bate oul cu apa si lingura de unt top’it şi apoi se toarnă în făină. Se amestecă şi se frământă, după care se lasă aluatul să se odihnească 30 de minute sub un castron trecut sub apă caldă.

Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul, apoi se transferă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se unge cu unt din cele 50 de şrame topite şi se presară cu seminţe de dovleac.

Pentru umplutură, dovleacul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se ames¬tecă bine cu zahărul, stafidele şi smochi¬nele tăiate mărunt. Se pune umplutura pe foaia unsă cu unt.

Se rulează uşor cu ajutorul şervetului, se împachetează la capete şi se asază în tava de copt tapetată cu hârtie. Se unge cu restul untului topit şi se dă la cuptor pentru 30-40 de minute. Se lasă să se răcească în tavă si apoi se taie.

Strudel pufos cu dovleac

Strudel_pufos_cu_dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.