Strudel pufos cu dovleac
PrinteazaStrudel pufos cu dovleac din: faina, sare, ou, apa, unt, seminte de dovleac, dovleac, zahar, zahar, smochine.
pentru aluat:
- 150 g faina
- 1/2 lingurita sare
- un ou
- 4 linguri apa
- o lingura unt topit
- 50 g unt topit
- 50 g seminte de dovleac macinate
pentru umplutura:
- 600 g dovleac
- 3 linguri zahar
- 5 linguri stafide
- 3 smochine uscate
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina cu sarea şi apoi se face un gol la mijloc. Se bate oul cu apa si lingura de unt top’it şi apoi se toarnă în făină. Se amestecă şi se frământă, după care se lasă aluatul să se odihnească 30 de minute sub un castron trecut sub apă caldă.
Pe masa presărată cu făină se întinde aluatul, apoi se transferă în tava tapetată cu hârtie de copt. Se unge cu unt din cele 50 de şrame topite şi se presară cu seminţe de dovleac.
Pentru umplutură, dovleacul se trece prin răzătoarea cu ochiuri mari şi se ames¬tecă bine cu zahărul, stafidele şi smochi¬nele tăiate mărunt. Se pune umplutura pe foaia unsă cu unt.
Se rulează uşor cu ajutorul şervetului, se împachetează la capete şi se asază în tava de copt tapetată cu hârtie. Se unge cu restul untului topit şi se dă la cuptor pentru 30-40 de minute. Se lasă să se răcească în tavă si apoi se taie.
Strudel pufos cu dovleac
Pofta buna!