Strudel cu pui

Printeaza

Strudel cu pui din: pulpe de pui, aluat de foietaj, ardei, ceapa, usturoi, ciuperci, crema de branza, ou, verdeata, piper.

Ingrediente:

  • 2 pulpe dezosate de pui
  • 1 foaie de aluat foietaj
  • ardei roşu
  • cepe potrivite
  • 3 căţei de usturoi
  • 150 g ciuperci
  • 150 g cremă de brânză
  • 1 ou
  • verdeaţă proaspătă
  • ulei
  • piper

 

Mod de preparare:

Dă carnea prin maşina de tocat şi căleşte-o în două linguri cu ulei încins până se pătrunde.

Separat, căleşte ceapa tocată şi usturoiul, apoi adaugă ciupercile mărunţite (sau dă-le prin maşina de tocat) şi ardeiul roşu tăiat cubuleţe. Lasă să se răcească.

Intr-un castron, pune crema de brânză scursă de zer, carnea călită, compoziţia de ceapă şi ciuperci, verdeaţa tăiată foarte mărunt, sare şi piper şi amestecă totul.

Aşază compoziţia pe mijlocul foii de aluat dezgheţat şi răsuceşte cu grijă. Lasă deoparte 15 minute, apoi unge cu ou bătut (poţi adăuga o lingură cu lapte călduţ) şi aşază ştrudelul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptorul încins.

In primele 15 minute, lasă la foc mare, apoi redu flacăra şi coace 15-20 de minute sau până când ştrudelul capătă o crustă aurie şi crocantă.

Aşteaptă să se răcească, minimum 10-15 minute, apoi taie-l în felii.

 

 

Strudel cu pui

Strudel cu pui

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bun strudelul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.