Ştrudel cu stafide şi migdale

Printeaza

O reteta delicioasa de strudel cu stafide si migdale din: foi de placinta, branza de vaci, orez, lapte dulce, oua, faina, lamaie, migdale, stafide, unt, zahar vanilinat, sare si sos de ciocolata.

Ingrediente:Ştrudel cu stafide şi migdale

  • un pachet foi de plăcintă
  • 200 g brânză de vaci
  • 60 g orez
  • 500 ml lapte dulce
  • 3 ouă
  • 15 g făină
  • o lămâie
  • 100 g zahăr tos
  • 100 g migdale
  • 50 g stafide
  • 60 g unt
  • 3 pliculeţe zahăr vanilinat
  • sare
  • sos de ciocolată

 

Mod de preparare:

Orezul se spală, se fierbe în laptele djlce cu puţină sare şi se pune într-un castron. Se lasă să se răcească, se adaugă brânza de vaci, ouăle, coaja rasă de la lămâie şi zahărul tos. Se presară stafidele şi 50 g migdale tocate mărunt, se adau¬gă zahărul vanilinat şi se amestecă până rezultă o cremă omogenă.

Se ung foile cu unt topit, se suprapin, se aşază pe un tocător şi pe o margine a foilor se pune crema de orez din castron. Se rulează cu grijă ca să nu iasă umplutura pe la capete, se aşază într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină.

Ştrudelul se unge deasupra cu unt topit. Se introduce tava în cuptor şi se coace la foc mediu 30-45 de minute, până ce ştrudelul capătă o culoare aurie.

Se scoate din tavă, se lasă să se răcească zece minute, apoi se porţionează. Se serveste cald sau rece, cu sos de ciocolata.

Ştrudel cu stafide şi migdale

Ştrudel cu stafide şi migdale

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.