Strudel cu branza si nuci din: faina, branza de vaci, stafide, nuca, zahar, stafide. Ingrediente: Pentru aluat: 100 g făină un ou 2-3 linguri apă un praf sare Pentru umplutură: 550 g brânză de vaci 100 g stafide 50 g nucă mărunţită un ou 150 a zahăr pudră coaja rasă a unei lămâi un pliculeţ […]
Strudel cu struguri si branza
PrinteazaStrudel cu struguri si branza din: foi de ştrudel (foi de plăcintă cumpărate din comerţ), struguri, oua, brânză slabă, unt topit, smantână, zahăr, făină.
- 4 foi de ştrudel (foi de plăcintă cumpărate din comerţ)
- 1/2 kg struguri
- 3 ouă mari
- 250 g brânză slabă
- 250 ml unt topit
- 250 ml smântână
- 70 g zahăr
- 20 g făină
Mod de preparare:
Boabele de struguri se scot de pe ciorchine şi se lasă deoparte să se usuce. Se amestecă brânza cu untul topit până se obţine o cremă.
Se separă gălbenuşurile şi se adaugă pe rând în crema de brânză împreună cu smântână.
Separat, sebat albuşurile spumă cu zahărul, apoi se adaugă în compoziţie. Se completează cu făină.
Se introduce apoi umplutura, împreună cu strugurii, în interiorul câte unei foi, se rulează şi se unge cu unt.
Se formează rulouri şi se continuă operaţiunea până când se termină umplutura şi foile.
Se dă ştrudelul la cuptor, timp de 45 minute, apoi se taie în felii şi se presară deasupra zahăr pudră. Se serveşte cu câteva linguri de frişcă.
Strudel cu struguri si branza
Pofta buna!
poate iti place si:
Strudel cu ciocolata si gem
Strudel cu ciocolata si gem din: faina, ulei, zahar, unt, ciocolata, frisca, nuci, gem de caise. Ingrediente: 500 g făină 100 ml ulei 200 ml apă 115 g zahăr 2 linguri unt topit 100 g coajă de portocale confiată 1/2 linguriţă sare 100 g ciocolată 2 linguri amidon 400 ml frişcă lichidă 50 g pudră […]
Pofta buna!