Strudel unguresc
PrinteazaStrudel unguresc din: taitei, unt, sare, oua, zahar, smantana, branza de vaci, stafide, amidon din porumb, coaja de lamaie, foi de placinta, ulei, pesmet.
- 150 g taitei subţiri
- 1 lingura unţ moale
- 1 lingurita sare
- 4 ouă
- 6 linguri zahăr
- 200 g smântână
- 1 plic zahăr vanilat
- 1 kg brânză de vaci
- 100 g stafide
- 1 lingură amidon de porumb
- 2 linguriţe coaja rasă lămâie
- 4 foi de plăcintă
- 4 linguri ulei
- 2 linguri pesmet
- zahăr pudră pentru decor
Mod de preparare:
Fierbi taiteii in apa cu sare, ii scurgi si ii amesteci cu o lingura de unt.
Bati galbenuşurile cu patru linguri de zahăr şi zahărul vanilat, adaugi smântână, brânza de vaci, stafidele, coaja de lamâie şi amidonul.
Când s-a omogenizat, adaugi tăieţeii.
Bati albusurile spuma tare cu restul de zahar si le incorporezi usor in amestecul cu teitei.
Ungi tava cu ulei, presari pesmet, aşezi două foi de plăcintă unse cu ulei, torni şi nivelezi amestecul cu tăiţei, acoperi cu celelalte două foi unse şi coci în cuptorul preîncălzit circa 45 de minute.
Strudel unguresc
Pofta buna!