Ştrudel uşor cu mere

Printeaza

Strudel usor cu mere din: faina alba, lapte, miere, scortisoara, unt, sare, mere, miere, zahar, pesmet, scortisoara, stafide, lamaie, unt si zahar pudra.

Ingrediente:

  • 250 g faină albă
  • 200 ml lapte
  • 1 lingură miere
  • 3 linguri apă
  • 1 linguriţă scorţişoară pulbere
  • 20 g unt
  • sare

umplutura

  • 2 mere
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură zahăr
  • 2 linguri pesmet
  • 1 linguriţă scorţişoară pulbere
  • 2 linguri stafide
  • 1 lămâie
  • 30 g unt

decor:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Pune laptele şi apa într-o crăticioară şi încălzeşte-le; separat, topeşte untul. Pune într-un castron făina, mierea şi adau­gă laptele cu apa călduţ şi untul.

Adaugă scorţişoara şi un praf de sare, apoi frământă până când obţii un aluat neted şi omogen.

Acoperă-1 cu folie alimentară şi pune-1 să se odihnească 30 de minute în frigider. Curăţă merele de coajă, scoate-le coto­rul, taie-le cuburi, stropeşte-le cu zeama de la lămâie şi presară-le cu puţină coajă rasă de lămâie. A

daugă mierea, zahărul, scorţişoara şi stafidele înmuiate în prealabil şi stoarse.

Intinde o foaie subţire din aluat pe o planşetă presărată cu faină, taie-i margi­nile, dându-i o formă dreptunghiulară, şi presar-o cu pesmet. Acoperă suprafaţa alua­tului cu merele marinate şi rulează-1 pe lun­gime. Lipeşte-1 la cele două capete.

Stropeşte ruloul cu unt topit şi crestează-l oblic.

Coace ştrudelul 30 de minute în cup­torul încălzit la 190° C, apoi lasă-1 să se răcească. Serveşte-1 presărat cu zahăr pudră.

 

Ştrudel uşor cu mere

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.