Ştrudel uşor cu mere
PrinteazaStrudel usor cu mere din: faina alba, lapte, miere, scortisoara, unt, sare, mere, miere, zahar, pesmet, scortisoara, stafide, lamaie, unt si zahar pudra.
Ingrediente:
- 250 g faină albă
- 200 ml lapte
- 1 lingură miere
- 3 linguri apă
- 1 linguriţă scorţişoară pulbere
- 20 g unt
- sare
umplutura
- 2 mere
- 1 lingură miere
- 1 lingură zahăr
- 2 linguri pesmet
- 1 linguriţă scorţişoară pulbere
- 2 linguri stafide
- 1 lămâie
- 30 g unt
decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Pune laptele şi apa într-o crăticioară şi încălzeşte-le; separat, topeşte untul. Pune într-un castron făina, mierea şi adaugă laptele cu apa călduţ şi untul.
Adaugă scorţişoara şi un praf de sare, apoi frământă până când obţii un aluat neted şi omogen.
Acoperă-1 cu folie alimentară şi pune-1 să se odihnească 30 de minute în frigider. Curăţă merele de coajă, scoate-le cotorul, taie-le cuburi, stropeşte-le cu zeama de la lămâie şi presară-le cu puţină coajă rasă de lămâie. A
daugă mierea, zahărul, scorţişoara şi stafidele înmuiate în prealabil şi stoarse.
Intinde o foaie subţire din aluat pe o planşetă presărată cu faină, taie-i marginile, dându-i o formă dreptunghiulară, şi presar-o cu pesmet. Acoperă suprafaţa aluatului cu merele marinate şi rulează-1 pe lungime. Lipeşte-1 la cele două capete.
Stropeşte ruloul cu unt topit şi crestează-l oblic.
Coace ştrudelul 30 de minute în cuptorul încălzit la 190° C, apoi lasă-1 să se răcească. Serveşte-1 presărat cu zahăr pudră.
Ştrudel uşor cu mere
Pofta buna!