Strudel vienez
PrinteazaStrudel vienez
aluat:
- 250 g faina alba
- 2 linguri ulei
Umplutura:
- 250 g unt
- 200 g pesmet
- 100 g zahar
- 20 g scortisoara
- Coaja rasa de la 1 lamaie
- 1 kg mere acrisoare taiate felii subtiri
- 50 g nuci maruntite
- 50 g stafide inmuiate in rom
- 30 g zahar pudra
Preparare:
Prăjeşti uşor pesmetul în unt, cu arome şi zahăr. Aluat: amesteci făina cu apă călduţă şi ulei.
Când e gata, laşi aluatul la rece o jumătate de oră. întinzi pe o folie, presari pesmetul.
Coci 500 g mere, le faci piure, apoi le amesteci cu nucile pisate. Le pui peste pesmet
Pui stafidele, restul de mere feliuţe subţiri, încă un strop de zahăr. Rulezi cu ajutorul foliei.
Pofta buna!
Foarte bun strudelul. Si eu obisnuiesc sa pun scortisoara, imi place foarte mult.