Strudel vienez

Printeaza

Strudel vienez

Ingrediente:

aluat:

  • 250 g faina alba
  • 2 linguri ulei

Umplutura:

  • 250 g unt
  • 200 g pesmet
  • 100 g zahar
  • 20 g scortisoara
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 kg mere acrisoare taiate felii subtiri
  • 50 g nuci maruntite
  • 50 g stafide inmuiate in rom
  • 30 g zahar pudra

Preparare:

Prăjeşti uşor pesmetul în unt, cu arome şi zahăr. Aluat: amesteci făina cu apă călduţă şi ulei.

Când e gata, laşi aluatul la rece o jumătate de oră. întinzi pe o folie, presari pesmetul.

Coci 500 g mere, le faci piure, apoi le amesteci cu nucile pisate. Le pui peste pesmet

Pui stafidele, restul de mere feliuţe subţiri, încă un strop de zahăr. Rulezi cu ajutorul foliei.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun strudelul. Si eu obisnuiesc sa pun scortisoara, imi place foarte mult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.