Strudel cu visine

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de strudel cu visine din: faina, unt, ulei, sare, visine, zahar, pesmet, vanilina, scortisoara si zahar pudra.

Ingrediente:Strudel cu visine

aluatul:

  • 250 g făină
  • 100 g unt
  • ulei
  • sare

umplutura:

  • 1 kg vişine
  • 100 g zahăr
  • 100 g pesmet
  • vanilină
  • scorţişoară
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din faină, unt, sare şi apă, care se lasă o jumătate de oră să se odihnească. Se potrivesc câteva bucăţi din aluat şi se întind cu un sucitor pe un blat de lemn cu puţină faină presărată pe el. Se întind foi subţiri, care, după uscare, se ung cu puţin ulei. Vişinele, fară sâmburi, bine spălate, se scurg şi se pun într-un vas. Se adaugă zahărul, vanilina, pesmetul şi scorţişoara pisată, amestecându-se uşor, până ce se omogenizează.

Compoziţia se aşează porţionat pe foi. Se rulează foile, se ung cu puţin ulei şi se pun ia copt în tava de cuptor, la foc potrivit. Când s-au rumenit frumos, se scot, se porţionează şi se presară deasupra zahăr pudră.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.